Bag filmen | Mia Gardum

Vi følger Mia Gardum og holdet bag Mig og Min Mad over to dage, hvor optagelserne finder sted hjemme hos hende på Vesterbro. Det er første gang Mia skal medvirke i filmene, og derfor er hun spændt på, hvordan det kommer til at foregå. Vi ser, hvordan optagelserne finder sted, og hvad der sker både bagved og foran kameraet.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift på Jordskokkesuppe

Ingredienser:
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
500 g jordskokker
400 g kartofler
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Persilleolie:
1 bundt persille
1⁄2 dl olivenolie
1⁄2 fed hvidløg
1⁄4 tsk. salt

Sådan gør du:
Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde. Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilføj dernæst grøntsagsbouillon og salt. Kog suppen i 30 minutter til grøntsagerne er møre. Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt.

Blend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele.

Top suppen med persilleolie og kålchips og server evt. ristet rugbrød som tilbehør.

Opskrift på Smoothiebowl

Ingredienser:
1 frossen banan
2 dl. Frossen spinat
1 dl. Frossen broccoli
1 spsk. Hampefrø
1 spsk. Chiafrø
1 ½ dl. Vand
Saften af ½ citron

Topping:
Kokoschips
Blåbær
Chiafrø
Mynte
Jordbær

Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i din blender og blend indtil din smoothie er ensartet og cremet. Du kan med fordel tilføje mandelmælk, almindelig mælk eller vand for at give den en tyndere konsistens.

Smag din smoothie til, afhængigt af hvordan du ønsker den. Du kan fx tilføje mere banan, honning eller sirup for at gøre din smoothie mere sød. Tilføj mere spinat for en grønnere smoothie, samt jordbær der ikke giver din smoothie betydelige farve, men god smag.

Eksperimenter med en lilla smoothie, hvor du blander hindbær, blåbær og brombær i.

Din smoothie er bedst frisklavet, men du kan sagtens gemme rester i en lufttæt beholder i køleskabet en dag eller to.

God fornøjelse.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Mia Gardum’s blog her http://www.gardum.com