Blinis med laksemousse | Julie Bruun

Lækker opskrift på blinis med laksemousse – se den her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/blinis-med-laksemousse/

Lette og luftige blinis, som er sprøde i kanten og som smager både lidt salt og lidt sødt. Den perfekte starter til en nytårsaften, især hvis du topper dem med en god klat laksemousse. Laksenmoussen er lavet på skyr, hvilket jeg synes komplimenterer den fede fisk ret godt. Der er godt med frisk dild i, lidt skarpe rødløg og lidt søde æbler. En helt perfekt kombination.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift – 10-12 personer

Ingredienser:
1 dl mælk
2 spsk skyr
5 g gær
1/3 tsk salt
90 g mel (jeg brugte 60 g hvede og 30 g grahamsmel)
1 æg
2 spsk olie til stegning

Laksemousse:
75 g varmrøget laks
1 spsk skyr
1 stor spsk frisk dild
¼ æble
2 tsk citronsaft
evt. en båd (svarende til 1/8) af et rødløg

Sådan gør du:
Lun mælken i en gryde og kom det over i en skål med skyr, gær, salt og mel.

Del ægget i en blomme og en hvide. Kom blommen over i skålen og rør det godt sammen

Kom et klæde over skålen og lade den hæve på køkkenbordet i 45 minutter.

Imens piskes æggehviden stiv.

Æggehviden vendes forsigtigt i dejen, når den er hævet.
Kom lidt olie på en pande og lav de små blinis her på. (Det passer ca med 1 stor spsk dej på hver)

Giv dem 1-2 minutter på hver side.

Hak dild, æble og rødløg og kom det i en skål med laksen, skyr og citronsaft.

Vend det hele godt rundt og top dine blinis med en spsk.

Hak evt. lidt ekstra dild, du kan pynte med.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Julie Bruun’s blog her http://www.juliebruun.com