Bordkortsboller med marcipan og chokolade | Micki Cheng

Bordkortsboller – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/bordkortsboller/

Når det klassiske tager et twist, og bliver til noget helt andet og uventet – og så er remoncen uimodståelig.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift:

Ingredienser:
Gærdej:
2,5 dl lunkent vand
50 g gær
2 spsk. sukker
1 æg
100 g blødt smør
1 tsk. kardemomme
¾ tsk. salt
Ca. 600 g mel

Fyld:
50 g marcipan
100 g blødt smør
50 g sukker
50 g hasselnødder
Pensling og pynt:
1 æg
1 tsk. flormelis
100 g marcipan
100 g chokolade

Sådan gør du:
Gærdej:
Kom lunkent vand i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt sukker, og rør, til det er opløst.
Rør æg, blødt smør, kardemomme og salt i. Rør så melet i lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min.

Fyld:
Riv marcipanen på et rivejern. Bland det med blødt smør og sukker i en skål.
Hak hasselnødderne groft, og bland dem med fyldet.
Pensling og pynt:
Tænd ovnen på 210 grader.
Del den hævede dej i 12 stykker, og form dem som boller.
Tryk en fordybning i hver bolle. Kom en teske fyld i hver.
Saml dejen rundt om bollen, og vend den om, så sammenføjningen er i bunden.
Lad bollerne hæve på bagepladen i ca. 30 min.
Pensl bollerne med æg, og bag dem i ca. 15-18 min. Lad dem køle af.

Drys bordet med lidt flormelis og rul marcipanen ud. Den skal være ca. ½ cm tyk.
Udstik marcipanen med den form, du har lyst til.
Placer en marcipanskive på hver bolle.
Smelt chokoladen, og kom den i en sprøjtepose.
Skriv navn på bollerne eller pynt med fri tegning.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk