Cæsarsalat med brødcroutoner | Julie Bruun

Cæsarsalat opskrift – se den her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/caesarsalat-med-broedcroutoner/

Jeg elsker en cæsarsalat, men synes ofte den kan blive en anelse for fed og kvalm. Jeg mangler lidt ekstra grønt i den klassiske cæsarsalat, hvorfor jeg har kommet en masse friske cherry tomater i denne. Dressingen er klassisk med sardiner og parmesan, og så fylder den lidt ekstra i maven med stegt kylling til. Croutonerne er lavet ud fra en dagsgammel bolle, som er vendt i godt med hvidløg og olie. Et bud på en af mine favoritsalater.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift – 3-4 personer

Ingredienser:
1 romaine salathoved
1 bakke cherrytomater

Dressing
15 g. parmesanost
1 æggeblomme
1 spsk balsamico
1 spsk lime eller citronsaft
15 g sardin
1,5 kvist frisk rosmarin
1/2 dl olie

Brødcroutoner
1 bolle (jeg brugte en hjemmebagt, som var ved at blive tør)
1-2 fed hvidløg
1 lille tsk salt
1/3 dl olie

Sådan gør du:
Til dressingen
Riv parmesanosten og kom æggeblomme, balsamico, limesaft, sardinen, olien og bladene fra rosmarinkvisten i en minhakker og kør det hele til det er blendet, til det hele er blevet en god cremet dressing.

Vend dressingen i de skyllede og hakkede salatblade og tomater.

Til brødcroutonnerne:
Skær bollen i mindre stykker.

Hæld olie på en pande og kom brødet ved.

Drys med salt og riv hvidløg ved.

Vend brødene til de er godt sprøde.

Kom dem oven på salaten.

Hvis der ønskes kylling til:
400 g kyllingefilet
Skæres i skiver og steges på en pande i olie og krydres med salt og peber. Lægges ovenpå salaten.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Julie Bruun’s blog her http://www.juliebruun.com