Coq au vin (klassisk fransk gryderet) | Foodfanatic

Coq au vin – Se opskriften her: http://www.migogminmad.dk/opskrift/klassisk-coq-au-vin/
Jeg var lige flyttet hjemmefra, da jeg stiftede bekendtskab med den franske klassiker coq au vin. På rekordtid gik den hen og blev min ”hofret”, når gæster skulle imponeres. Den dag i dag står retten som en af de bedste i simremads-genren hos mig, da vinen, fuglen og urterne går op i en højere enhed efter en time til halvandens blid boblen på komfuret.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:
150 g bacontern
1 stort løg
4 fed hvidløg
12 skalotteløg
250 g champignon
1 unghane eller stor kylling
Fedtstof til stegning
½ dl cognac (kan undlades)
1 flaske rødvin
4 dl hønsefond
3 kviste frisk timian
3 kviste frisk persille
2 laurbærblade
Majsstivelse til jævning
Salt og peber

Sådan gør du:
Steg baconen sprød og sæt til side. Pil og hak løg og hvidløg fint i ternt. Pil skalotteløg og hak champignon i store tern.
Parter hanen eller kyllingen, og brun den grundigt på en pande med olie (husk også rygstykket, da det bidrager med smag til saucen). Krydr med salt og peber og flambér i cognac – husk at slukke for emhætten.

Kom det hele i en skål sammen med væden fra panden. Sautér løg og hvidløg i olie på panden, og kom derefter i en stor gryde sammen med hane- eller kyllingestykkerne, rødvin, hønsefond, timian, persille og laurbærblade. Lad det simre under låg en times tid indtil kødet er mørt.

Brun imens skalotteløg og champignon i fedtstof hver for sig, og lad simre med retten de sidste 20 minutter. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Ønskes en kraftigere smag kan saucen koges ind.

Anretning:
Server retten med et par friske persilleblade. Bon appetit!

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.foodfanatic.dk/