De eneste 9 ting du har brug for

Hvis du nogensinde har tænkt over, hvad du som minimum har brug for, så giver vi dig her et bud på, hvad svaret kunne være.

Den første ting vi vil nævne er mad. Det havde du jo nok regnet ud, men det ville måske være mere korrekt at sige, at du har brug for næring. Der er nemlig rigtig meget mad, der er næringsfattigt – i hvert fald i forhold til dine reelle behov.

En anden ting, der giver sig selv, er vand. Du behøver dog ikke nogen af de kunstige eller sukkerholdige drikke, alt for mange fylder sig med nu til dags. Hvis du bevidst skader dit helbred bare for at nyde smagen af noget, så må du være afhængig eller på andre måder have nogle seriøse problemer.

Tag over hovedet er også noget, der er mere eller mindre nødvendigt, hvis man gerne vil leve et langt liv i godt helbred. Der er selvfølgelig forskel på at leve i en bil og så at bo i en lejlighed eller et hus, og de faktorer kan også have stor betydning for dit helbred. Det er faktisk meget mere kompliceret, end vi gør det til her.

Derudover får du brug for de ting, der hjælper dig med at undgå farer, når du bevæger dig rundt. Sneakers for at beskytte mod slangebid er et eksempel på dét, men det varierer selvfølgelig alt efter, hvad det er for nogle farer, du forsøger at undgå.

Nu har vi dækket de mest basale behov, men rent socialt er der også nogle behov, vi er mere eller mindre programmeret til at have. Det er måske muligt med tankens kraft at slippe af med dem, ligesom nogle munke for eksempel har isoleret sig i årtier. Hvis det ikke lyder som noget, du er klar på, så får du også brug for andre mennesker, som du kan lide at interagere med.

Vi kan også snakke om behovet for den handling, der rent historisk primært er blevet brugt til at reproducere. Her er der flere eksempler ud over munke på, at det ikke er noget, man reelt har brug for.

Med de mest basale og lidt mindre basale behov dækket, bevæger vi os nu over i de ekstra ting. Måske føler du, at du burde gøre mere – for eksempel en slags skyldfølelse over, at du ikke giver tilbage til samfundet. Det kan også være, du har ambitioner om at ændre noget eller føler, at din tilværelse er betydningsløs. Det er tegn på, at du har brug for at formål, hvad enten det er kortsigtet eller for hele dit liv.

De sidste to behov føler du, når du keder dig eller er nysgerrig – behovet for udvikle dig selv – eller når du føler noget ud over dig selv, uanset om det er i form af sympati, eller fordi du føler dig som en del af en større helhed.

Previous articleSådan får du billige gaver til at se dyre ud
Next articleEt Godt Råd Fra en Anerkendt Håndværker