Den Bedste Volvo til Bylivet

Hvis du sidder og læser denne artikel, så er det nok fordi du er på jagt efter en ny bil. Som så mange andre fornuftige danskere, så har du allerede besluttet dig for, at det er en Volvo du skal have fingre i. Det er nemlig et mærke man kender, og som igennem årene har leveret biler der er til at stole på. Men bare fordi man har skåret sin beslutning ned til et enkelt bilmærke betyder det ikke, at det er nemt at vælge. Der er nemlig rigtigt mange forskellige bilmodeller fra Volvo, og hvilken af dem der er bedst, afhænger af dine specifikke behov.

Denne artikel er til dig, der bor i byen, eller tilbringer mange timer med kørsel i byområderne. Når man kører i en by er der nemlig nogle andre behov der gør sig gældende, end hvis man kørte ude på landet, eller primært kørte på motorvej eller grusvej. Bykørsel er indbegrebet af relativt langsom kørsel og kødannelser. Der er typisk også meget begrænset med plads, og man vil ikke have meget luft omkring sig. En god bybil er altså kompakt, og er designet specifikt til de udfordringer, livet i byen fører med sig.

Her er vi heldige, at Volvo har lanceret deres Volvo V-40 med lige præcis byboerne i tankerne. Det er en lille hatchback der smidigt bevæger sig rundt i bybilledet, og ikke fylder for meget. Samtidig har den et umiskendeligt nordisk udseende, som gør den både hip og moderne. Det er helt tydeligt, at designerne hos Volvo har lagt hovederne i blød, og har gjort hvad de kunne for at bringe det hele sammen. Det er ikke noget tilfælde, at V-40 passer så perfekt ind i de danske storbyer som den gør – den er tydeligvis designet til lige præcis de udfordringer, vi møder i løbet af vores hverdag.

Ikke alene er bilen en drøm at køre i når man er i byen: den gør det også behageligt og afslappende. Jeg plejede at hade at sidde fast i en kø, men det er blevet langt mere udholdeligt nu. I min V-40 kan jeg bare læne mig tilbage i det behageligt bløde sæde, og vente på, at forholdene ændrer sig. Jeg er selvfølgeligt ikke altid helt Zen, men det er blevet betydeligt nemmere for mig at tage det rolige i denne bil, end i nogen bil jeg har ejet før.

De fleste af os har af og til også grund til at komme lidt udenfor byen. Her er det ikke alle bybiler der klarer sig lige godt: de er trods alt designet med byen i tankerne. Men her overrasket Volvo virkeligt, og har formået at give en ganske attraktiv køreoplevelse og ydeevne udenfor byen også. Det er altså en rigtigt velbalanceret bil, som egner sig rigtigt godt til folk i byerne.

Previous articleSådan Får du Hænderne Helt Fri af Din Bolig
Next articleHvordan skifter du selv din tagrende?