Den Sorte Danske Humor Lever Endnu

Hvis man ikke har rejst specielt meget i sit liv, så er der visse ting, man bare tager for givet. Man kan eksempelvis let fristes til at tro, et humor bare er humor. Hvis noget er sjovt, så synes alle at det er sjovt. Eller i hvert fald de fleste mennesker.

Nogle jokes fungerer selvfølgeligt bedre blandt visse mennesker end andre. Men de helt centrale ting i, hvordan en joke er opbygget, og hvad der er sjovt, virker umiddelbart til at være de samme. Det er de samme knapper en joke trykker på, kan man sige. Denne teori falder dog hurtigt fra hinanden, hvis man engagerer sig i en kultur i et andet land. Vi danskere kan faktisk let rode os ud i problemer, når vi prøver at være humoristiske udenfor de danske grænser.

Vi danskere har nemlig en utroligt sort humor, sammenlignet med rigtigt mange andre lande rundt omkring i verden. Der er ikke rigtigt nogen grænser for, hvad man kan gøre grin af her i landet. Det er en enorm frihed, og noget som mange ser som en positiv del af den danske kultur. Det er dog også noget der kan misforstås af mennesker, der ikke er bekendte med dansk humor.

Specielt sarkasme kan godt være svær at tolke, hvis man ikke er vokset op et sted, hvor det bruges i høj grad. Vi danskere er verdensmestre i sarkasme, og vi kan finde det hylemorsomt at prikke til hinanden i timevis. Problemet opstår selvfølgeligt, hvis man bruger sin sorte sarkastiske humor overfor folk, der ikke forstår, at man joker. Så lyder man pludseligt bare som en virkelig led person, der ikke holder sig tilbage fra at svine andre til. Det er ikke et særligt heldigt førstehåndsindtryk man giver, når man er gæst i et andet land.

Man kunne derfor godt frygte, at den sorte danske humor ville blive udvandet, i takt med globaliseringen. Verden bliver mindre, og vi kommunikerer i dag med folk over hele verden på de sociale medier. Det kunne godt føre til, at folk var mere forsigtige i deres kommunikation, og at sarkasmen derfor blev nedtonet, og langsomt forsvandt.

Det er heldigvis ikke tilfældet! Den sorte danske humor lever derimod videre på bedste vis. Det er særligt tydeligt i udgivelsen af det populære spil: det dårlige selskab. Dette voksenspil tager tydeligt udgangspunkt i de dybeste former for sort humor, vi har her i Danmark. Selv spillets undertitel bærer præg af den danske humor: ”Spillet der gør dine kedelige venner sjove!”.

Hvis du savner en god omgang sort humor, som ikke vil blive misforstået, så er Det Dårlige Selskab en god måde at gøre det på. Spillereglerne er helt tydelige, og alle ved, at der er tale om et spil. På den måde kan man give fuldt los for sarkasmen, uden at risikere at støde nogen.

Previous articleBørn Lærer Bedst Igennem Spil og Leg
Next article3 gode grunde til at anskaffe sig et løbehjul