Efterårsstang med marcipan og æbler | Micki Cheng

Efterårsstang med marcipan og æbler – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/efteraarsstang-med-marcipan-og-aebler/

Når vejret rusker uden for, er der ikke noget bedre end at lune sig på denne smørfyldte og dekadente sag.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift:

Ingredienser:
Gærdej:
2 dl mælk
250 g smør
50 g gær
2 æg
Ca. 550 g mel
1 knivspids salt

Fyld:
2-3 syrlige madæbler
150 g marcipan
100 g mandler
150 g blødt smør
150 g sukker
1 tsk. kanel
1 dl rosiner

Samling og pensling:
1 sammenpisket æg
1 spsk. perlesukker eller alm. sukker
75 g hakkede mandler

Sådan gør du:
Gærdej:
Lun smør og mælk i en gryde. Smuldrer gæren heri. Rør rundt.
Tilsæt æggene. Tilsæt salt, og mel lidt efter lidt. Ælt det til en smidig dej.
Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.

Fyld:
Skræl æblerne, og tag kernehuset ud. Skær dem i tynde både.
Riv marcipanen, og hak mandlerne groft.
Bland smør, sukker, kanel, marcipan og mandler sammen til en tyk masse.

Samling og pensling:
Tænd ovnen på 200 grader.
Når dejen har hævet, deler du den i to.
Rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 35×25 cm.
Fordel mandelmassen på midten af hvert rektangel på den lange led.
Fordel rosiner og æbler på mandelmassen.
Til det flettede mønster skal du nu skære skrå strimler i ca. 2 cm bredde. Strimlerne skal starte 2-3 cm fra mandelmassen, og gå ud til kanten. Det skal ligne et juletræ.
Flet nu dejstrimlerne ind over hinanden. Når stængerne er flettede, så pensl med æg, og drys med perlesukker og hakkede mandler.
Lad stængerne hæve 10-15 minutter, og bag dem i 25-30 minutter.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk