Fiskegratin med kartoffelmos | Frk. Kræsen

Fiskegratin med kartoffelmos – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/fiskegratin-med-kartoffelmos/

Fiskgratäng er svensk mormormad, når den er som bedst. Jeg kan stadigvæk huske den første gang, jeg lavede den her ret sammen med min bedstemor. Jeg var så fascineret af, at rigtig mad næsten kunne ligne en slags kage. Jeg synes stadigvæk, den er flot, men laver den altså mest, fordi den smager virkelig godt.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift:

Ingredienser:
1 kg kartofler
1 æggeblomme
2 spsk. smør
3 spsk. mælk

500 g torsk
2 spsk. smør
2 spsk. mel
1 dl fiskebullion
1 dl hvidvin
1,5 dl fløde
0,5 tsk. salt
1 nip hvidpeber
1 bundt frisk dild

Sådan gør du:
Kog kartoflerne til de er møre i ca. 20 min. Mos kartoflerne med en gaffel og bland med smør og mælk til det bliver kartoffelmos. Tilsæt herefter en æggeblomme og rør rundt. Fordel mosen længst med kanten i en tærteform eller anden ovnfast form.

Bland 1 terning bouillon med 2 dl kogende vand. Læg fisken i en lav pande og hæld 1 dl fiskebouillon og 1 dl hvidvin over. Lad det simre i cirka 5 minutter – indtil fisken er færdig.

Læg fisken i midten af tærtefadet. Gem væsken i panden.

Smelt smørret i en gryde, hæld mel i og pisk sammen. Tag væsken fra panden og hæld over sammen med vin og bliv ved med at piske. Bland fløden i lidt ad gangen, indtil sovsen har en fin konsistens, og smag til sidst til med salt og peber.

Hak dilden fint og fordel over fisken. Top med sovsen. Bag i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter, så kartoffelmosen bliver let gyldent.

Links:
Følg os på facebook hhttps://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.frokenkraesen.com/