Fyldte peberfrugter til grillen | Englerod

Fyldte peberfrugter til grillen – se opskriften her:
https://migogminmad.dk/opskrift/fyldte-peberfrugter-med-couscous-og-harissa/

Marrokkansk inspireret ret, der både er smuk at se på og smager skønt. Det marrokkanske køkken består i høj grad af mange vegatariske retter. En ting, der går igen i marokkansk madlavning, er de smukke farver og de mange krydderier.

Se tips og tricks video her https://youtu.be/_r-HBGWd-n4

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift

Ingredienser:
Fyldte peberfrugter med couscous:

4 røde snackpebre
200 g couscous
1 håndfuld frisk persille
2 spsk harissa
1 knivspids salt
4 dl kogende vand

Harissa:

2 røde peberfrugter eller snackpebre
2 tsk stødt koriander
1 tsk røget pabrika
1 tsk stødt spidskommen
1-2 friske chili
3-4 fed hvidløg
½ tsk havsalt
2 spsk olivenolie
lidt ekstra olivenolie

Sådan gør du:
Fyldte peberfrugter med couscous:

Læg peberfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Forbag dem hele ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Dæk couscous med 4 dl kogende vand, tilføj en knivspids salt.

Lad de bagte peberfrugter køle lidt af. Skær dem op på lags og skrab forsigtigt kernerne ud med en ske. Hak persillen helt fint, gerne i en minihakker, og vend persille med den tilberedte couscous og harissa.
Fyld forsigtigt de bagte peberfrugter med couscousfyldt, der gerne må trykkes godt sammen, og bag peberfrugterne i ovnen igen i ca. 10 minutter.

Server de fyldte peberfrugter sammen med en lækker salat.

Glutenfri tip: Erstat couscous med quinoa eller boghvedekerner.

Harissa:

Skær stilk og frøstand fra peberfrugterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad peberfrugterne køle af. Rist imens krydderierne kortvarigt på en tør pande.

Blend peberfrugter, ristede krydderier, chili, hvidløg, olivenolie og salt i en foodprocessor, til konsistensen er som en tyk puré.
Hæld din harissa på et skoldet glas og hæld en smule olivenolie over.

Brug harissaen til at spice dine retter op.
Bland det f.eks. med ris, quinoa, bulgur eller couscous som i ovenstående opskrift.

Hjemmelavet harissa kan holde sig et par uger i køleskabet.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://englerod.dk/