Grillede mexicanske majskolber med ost | Englerod

Grillede mexicanske majskolber med ost – se opskriften her:
https://www.migogminmad.dk/opskrift/mexicanske-grillede-majskolber-med-laekkert-tilbehoer/

Majskolber med mexicanske krydderier, en lækker frisk salat med cashewdressing, sprøde tortillas og avocadodip. Til sammen et skønt måltid der lægger op til grillhygge – mexican style!

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift

Ingredienser:

Grillede majskolber:
4 majskolber
Vegansk smør (fra Naturli, forhandles i SuperBrugsen, Kvickly, Irma)
2 tsk chilipulver
2 tsk løgpulver
1 tsk stødt spidskommen
1 knivspids kanel
Vegansk parmesan (fra Violife, forhandles i SuperBrugsen, Kvickly, Irma)
Lime til servering
Pynt evt. med frisk koriander

Mexicansk salat med sorte bønner:
1 stort romainesalat hoved
2 store tomater
1 rødløg
1 peberfrugt
1 avocado
240 g kogte sorte bønner (svarer til 1 dåse drænede bønner)
2 – 4 tortilla pandekager
Lidt olivenolie
2 tsk paprika
Havsalt

Cashewdressing med grillede hvidløg:
100 g cashewnødder
1 helt hvidløg
1 dl vand
1 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
½ citron
Havsalt
Friskkværnet peber

Avocadodressing:
2 modne avocadoer
1 dl plantemælk, f.eks. havre eller rismælk
saften fra en halv lime
salt og peber

Sådan gør du:

Grillede majskolber:
Tænd grillen. Fold forsigtigt bladene fra majskolberne og fjern de fine silketråde. Luk majskolberne sammen igen og grill dem i ca. 20-25 minutter. Vend dem undervejs. Når majsene er helt gule, er de færdige.

Fold bladene tilbage og bind dem med snor. Smelt vegansk smør udover de varme majskolber. Drys med en krydderiblanding af chilipulver, løgpulver, spidskommen og kanel) og top med revet vegansk parmesan.

Server med en frisk mexicansk salat, cashewdressing, avocadodressing, limesalt og finthakket koriander.

Mexicansk salat med sorte bønner:
Skær salat, tomat, rødløg, peberfrugt og avocado i små stykker. Bland med de kogte sorte bønner og bland evt. salaten med finthakket frisk koriander.

Pensel eller spray de to tortillas på begge sider og drys med paprika og salt. Grill dem på grillen, så de bliver helt sprøde. Knæk de grillede tortillas til små chips stykker og server dem med din salat.

Server salaten som tilbehør til grillede majskolber med cashewdressing og avocadodressing.

Cashewdressing med grillede hvidløg:
Læg cashewnødder i bløg i mindst 2 timer. Skær toppen af hvidløget og hæld olivenolie over. Læg hvidløget på grillen med den åbne side opad i ca. 20 minutter, indtil hvidløgsfeddene er helt møre og brunede. Lad hvidløget køle af inden brug.

Pil hvidløgsfeddene fra skallen og kom dem i en blender, sammen med de opblødte cashewnødder, vand, æblecidereddike og saften fra en halv citron. Blend det hele godt igennem.

Tilsæt lidt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Smag dressingen til med havsalt og friskkværnet peber”

Avocadodressing:
Blend alle ingredienserne sammen i en blender. Smag til med limesaft, salt og peber. Tilsæt evt. ekstra plantemælk for en tyndere konsistens.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://englerod.dk/