Grillet kylling og spidskål med mormordressing | GASTROmad

Grillet kylling med spidskål – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/grillet-kylling-og-spidskaal-med-mormordressing/

Jeg griller rigtig meget uanset årstiden, og om det sner, regner eller solen skinner. Kylling er for mig en sikker vinder på grillen, især når den vendes i en hjemmelavet marinade. En kylling på grillen gør den bare utrolig lækker og saftig.

Se tips og tricks film her https://youtu.be/VGOc0EpiUO8

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:
1 hel fritgående kylling, gerne økologisk
1 dl. soya sauce
2 spsk. fiskesauce
3 spsk. teriyiaki
1 spsk. revet ingefær
2 fed revet hvidløg
Saften fra ½ lime
1 hel birdseye chili skåret i tynde skiver.
4 små spidskål
2 dl. fløde
Saften fra ½ – 1 citron
Revet muskatnød

Sådan gør du:
Parter kyllingen i lår, vinger og brystet som deles i 3.
Bland soyasauce, fiskesauce, teriyiaki, ingefær, hvidløg, lime og chili godt sammen i en skål.
Smør det på kyllingestykkerne, som stilles til side i 30 – 60 minutter.

Grill kyllingestykkerne først direkte i 30 sekunder på hver side, dernæst 15 minutter indirekte.

Yderbladene på spidskålene fjernes. Del dernæst hvert spidskål i to, som smøres med lidt olivenolie. Grill dem direkte (over kullene eller brænderen) i et par minutter. Læg dem dernæst over på indirekte (uden kul eller brænder under) i ca. 5 – 10 minutter.
Bland fløde og halvdelen af citronsaften. Riv frisk muskatnød i, og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Server med smør og brød til.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://gastromad.dk/