Har du Lyst til Elbil men Brug for at Køre Langt?

Der er mange gode grunde til at ville have sig en elbil. Først og fremmest, så er det jo ikke længere til at ignorere de konsekvenser som væres afbrænding af fossile brændstoffer har på vores klima: og hvis vi skal afhjælpe det problem, så er vi nødt til at løfte i flok. Da en elbil kører på elektricitet, frem for at brænde benzin eller diesel af, så kan den være et meget grønt alternativ. Det afhænger selvfølgeligt af hvordan elektriciteten produceres, men her i Danmark er vi heldigvis gode til det med grøn strøm. Vi har massevis af vindmøller og andre ting der gør, at produktionen af el i Danmark langt hen ad vejen er bæredygtig og grøn. En elbil i Danmark er altså et stort skridt hen imod ikke længere selv at udlede miljøskadelige gasser.

Der er selvfølgeligt også andre gode grunde til at foretrække en elbil. Nogle sætter eksempelvis pris på hvor stille der er i en elbil. En traditionel benzinmotor fungerer ved, at der konstant laves små kontrollerede eksplosioner af gassen fra benzinen. Det er naturligvis en proces der skaber en del larm, og som kræver relativt mange bevægelige dele. Man kan gøre meget med isolering, men i bund og grund kan man ikke komme udenom, at en benzinbil larmer og brummer. Men med en elbil er det helt anderledes: her er der ikke behov for eksplosioner, og en moderne elbil er praktisk talt lydløs. Det gør det utroligt afslappet og behageligt at køre rundt i en elbil, og gør det samtidig muligt at lytte til musik eller radio uden at skulle skrue helt vildt op.

Der er også nogle der foretrækker elbiler fordi de aldrig behøver at tanke den op på en almindelig tankstation. Elbilen kan ganske enkelt sættes i en kontakt derhjemme, og så lader den op natten over. Man behøver aldrig at bekymre sig om, at man er ved at løbe tør for benzin. Det er da dejligt!

Men hvad gør man egentligt, hvis man har brug for at køre langt? Det er ofte dette spørgsmål der stopper folk fra at tage springet ud i at købe en elbil. Når man skal køre rigtigt langt risikerer man nemlig, at batteriet i ens elbil ikke er stort nok til, at man kan køre hele vejen. Hvis man skal lade op på vejen, så skal man være heldig at der er en ladestation det rigtige sted, og man er typisk nødt til at vente noget længere, end hvis man bare skulle tanke benzin på en bil. Det virker altså ganske upraktisk.

Men der er håb endnu! Problemet er nemlig løst med den nye Renault megane. Denne bil kommer nemlig med en hybridmotor der kombinerer det bedste fra begge verdener. Når du kører rundt i byen kan du nøjes med at bruge de to elektriske motorer, og kører altså helt og aldeles grønt og lydløst. Når du har brug for at køre længere, så kan du benytte dig af den benzinmotoren når batteriet ikke rækker længere.

Previous articleInspiration med julekonkurrence ideer online og lege
Next articleFind de rigtige dame støvler til hverdagen