Harissa – stærk tunesisk chili sauce | Englerod

Harissa – stærk tunesisk chili sauce – se opskriften her:
https://migogminmad.dk/opskrift/harissa/

Harissa er en chilisauce der bruges i det nordafrikanske køkken, både i Tunesien, Libyen, Algeriet og Marokko. Brug den som marinade eller til at spice dine retter op, vend den med couscous, bulgur, quinoa eller stegte grøntsager.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift

Ingredienser:
2 røde peberfrugter eller snackpebre
2 tsk stødt koriander
1 tsk røget pabrika
1 tsk stødt spidskommen
1-2 friske chili
3-4 fed hvidløg
½ tsk havsalt
2 spsk olivenolie
lidt ekstra olivenolie

Sådan gør du:
Skær stilk og frøstand fra peberfrugterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad peberfrugterne køle af. Rist imens krydderierne kortvarigt på en tør pande.

Blend peberfrugter, ristede krydderier, chili, hvidløg, olivenolie og salt i en foodprocessor, til konsistensen er som en tyk puré.
Hæld din harissa på et skoldet glas og hæld en smule olivenolie over.

Brug harissaen til at spice dine retter op.
Bland det f.eks. med ris, quinoa, bulgur eller couscous som i ovenstående opskrift.

Hjemmelavet harissa kan holde sig et par uger i køleskabet.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://englerod.dk/