Hjemmelavet rødkål | Foodfanatic

Hjemmelavet rødkål – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/hjemmelavet-roedkaal/

Rødkålen til anden, flæskestegen og resten af julens favoritter er ikke spor svær at lave selv. Når først kålen er snittet, og smagsgiverne er tilsat, så passer den stort set sig selv. En af fordelene ved at lave sin egen rødkål er, at du selv er herre over både konsistens og balancen mellem surt og sødt.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 8 personer

Ingredienser:
1 mellemstort rødkål
50 g smør
1 dl lagereddike
2 dl ribssaft
50 g sukker
1 tsk salt
1 tsk stødt allehånde
1 lille kanelstang
2 stk stjerneanis

Sådan gør du:
Tag de yderste blade af rødkålen, skær den i fire dele på langs og snit den fint. Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege ved jævn varme i cirka 5 minutter, til den begynder at falde sammen.

Kom de resterende ingredienser i gryden, og lad det simre under låg ved svag varme i 20 minutter. Tag låget af, og lad det simre i yderligere i 20-30 minutter, til væden næsten er fordampet. Smag til med ekstra eddike, sukker eller salt hvis nødvendigt. Du kan også tilsætte lidt fedt fra ande- eller flæskestegen.

Fjern kanelstang og stjerne anis inden servering.

Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en ren skål, og skum den for fedt. Du skal gerne have 7-8 dl. Har du ikke det, kan du supplere med andefond. Kom 3 spsk andefedt i en gryde, varm den op, og pisk hvedemelet i. Pisk dernæst stegeskyen i lidt efter lidt. Tilsæt fløde, og smag til med ribsgelé, peber samt eventuelt salt, hvis stegeskyen ikke er salt nok i sig selv.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.foodfanatic.dk/