Hjemmelavet tranebærsyltetøj | Frk. Kræsen

Tranebærsyltetøj – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/tranebaersyltetoej

I Sverige, hvor jeg er vokset op, spiller tyttebær hovedrollen i mange slags syltetøj. Det er svært at få fat i tyttebær i Danmark, så jeg har skiftet det røde lille bær ud med en større model – nemlig tranbær.

Både tranebærsyltetøj og tyttebærsyltetøj smager fantastisk, og jeg bruger det både på nybagte scones, pandekager og til varme retter – som f.eks. svenske kødboller.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift

Ingredienser:
1 liter tyttebær eller tranebær
1 dl vand
5 dl syltesukker

Sådan gør du:
Skyl bærrene og læg dem i en gryde sammen med vand. Lad det koge op ved middel varme og lad derefter blandingen simre under et låg i 5-10 minutter (tyttebær) eller 15 minutter (tranebær) i svag varme. Fjern gryden fra varmen og rør forsigtigt lidt sukker i ad gangen. Når sylten er færdig, hældes den på rene glas.

Links:
Følg os på facebook hhttps://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.frokenkraesen.com/