Juleand med æbler og svesker | Foodfanatic

Lækker opskrift på juleand – Se opskriften her
http://www.migogminmad.dk/opskrift/juleand-med-aebler-og-svesker/

Langtidsstegning er vejen til den perfekte and, da den nænsomme stegemetode sikrer, at kødet er både mørt og saftigt hele vejen igennem

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Se hvordan du laver brunede kartofler her https://youtu.be/EBqzGhSih1w

Opskrift til 4-6 personer

Ingredienser:
1 stor and, ca. 3 – 3,5 kg
2 – 3 syrlige madæbler, gerne belle de beskoop eller cox orange
1 håndfuld svesker uden sten
Salt, peber

Andesauce:
Stegesky fra badepanden
Andefedt
2 spsk hvedemel
Ribsgelé
½ dl fløde
Evt. kulør
Salt, peber

Sådan gør du:
Fjern hals og indmad fra andens skrog samt eventuelt ekstra fedt, og skær de yderste vingespidser af. Skyl anden udvendigt og indvendigt, tør den med køkkenrulle og gnid den udvendigt og indvendigt med salt og peber.

Skræl æblerne, skær dem i både, og kom dem sammen med sveskerne i andens skrog. Luk anden med køkkennåle og sæt den på en rist i ovnen med brystet opad. Stil en bradepande med 1 liter vand, vingespidser, andens hals og indmad (med undtagelse af leveren) under. Steg anden i 6 timer ved 120 grader, til kødet er mørt. Mangler anden farve, kan du give den 5-10 minutter ved høj varme under ovnens grillfunktion til sidst. Sørg dog for at holde godt øje med den, så den ikke brænder på.

Lad anden hvile i 20-30 minutter inden udskæring.

Sigt stegeskyen fra bradepanden over i en ren skål, og skum den for fedt. Du skal gerne have 7-8 dl. Har du ikke det, kan du supplere med andefond. Kom 3 spsk andefedt i en gryde, varm den op, og pisk hvedemelet i. Pisk dernæst stegeskyen i lidt efter lidt. Tilsæt fløde, og smag til med ribsgelé, peber samt eventuelt salt, hvis stegeskyen ikke er salt nok i sig selv.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.foodfanatic.dk/