Kærnemælkshorn med æbler og karamel | Micki Cheng

Kærnemælkshorn med æble og karamel – se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/kaernemaelkshorn-med-aebler-og-karamel/

Når det klassiske tager et twist, og bliver til noget helt andet og uventet – og så er remoncen uimodståelig.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift:

Ingredienser:
Gærdej:
1½ dl kærnemælk
50 g gær
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
125 g blødt smør
2 æg
Ca. 400-500 g mel
1 knivspids salt

Fyld og pynt:
1 stort æble
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
1 dåse dulce de leche (færdig karamel) el. 1 glas marmelade
1 æg
100 g hvid chokolade
Ca. 1 spsk. af hver hakkede mandler, frysetørrede hindbær, pistacie m.m.

Sådan gør du:
Gærdej:
Lun kærnemælken lidt i en gryde. Opløs gæren heri. Rør rundt.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret i en skål.
Tilsæt smør og æg i skålen. Rør rundt. Tilsæt den lune mælk.
Tilsæt salt, og melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er smidig.
Lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.

Fyld og pynt:
Tænd ovnen på 185 grader.
Skræl æblerne, og skær dem i både. Bland sukker og kanel. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.
Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker.
Kom en teske karamel på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.
Rul dejen sammen om æbler og karamel til horn. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl hornene med sammenpisket æg, og lad dem hæve 25-30 minutter. Bag dem i ca. 14-18 minutter.
Smelt den hvide chokolade. Pynt hornene med chokolade, hakkede mandler, pistacie eller frysetørrede hindbær.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk