Kandiserede nødder og raw æblerose-tærter | Emma Martiny

Få opskriften på lækre kandiserede nødder og raw æblerose-tærter – se her: http://www.migogminmad.dk/opskrift/kandiserede-noedder-og-raw-aeblerose-taerter/

Forkæl din mor med en spiselig blomsterbuket og sprøde, kandiserede nødder.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift

Ingredienser:
Kandiserede nødder
1 æggehvide
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. salt
200 g nødder (jeg brugte pekan- og cashewnødder)
1½ dl kokossukker (75 g)

Raw æblerosetærter

Tærtebund:
1 dl finvalsede havregryn (35 g)
5 saftige dadler, udstenede
50 g cashewnødder
1 spsk. kokosolie
Salt

Fyld:
100 g cashewnødder, udblødte
1 dl æblemos
1 dl kokosolie
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. Vaniljepuler

Endvidere:
2 æbler
Saft af 1 citron
1 tsk. Kanel

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Slå æggehviden ud i en skål, og pisk den med et piskeris, indtil den bliver let og luftig, men ikke helt stiv. Tilsæt vanilje og salt til skålen, og pisk det i den luftige æggehvide.

Kom derefter nødderne i, og vend rundt, så æggehvidemassen fordeles på nødderne. Tilsæt til sidst kokossukkeret til skålen, og vend rundt, indtil sukkeret er fordelt på nødderne. Kom med det samme skålens indhold ud på bagepladen, og skil nødderne fra hinanden ud på hele papiret, så de ikke klistrer sammen.

Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil nødderne er sprøde og flot gyldne. Lad nødderne køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder eller små cellofanposer, som du kan forære væk.

Udblød cashewnødderne til fyldet i en skål koldt vand i 6-12 timer. Du kan også hælde kogende vand over dem og lade dem stå i 2 timer. Cashewnødderne til bunden skal ikke udblødes.

Lav nu tærte bunden. Kom havregryn, dadler, cashewnødder, kokosolie og salt i en foodprocessor. Kør, indtil massen kan trykkes sammen og samles til en tærtedej. Den må gerne være en smule grov. Beklæd en muffinplade med 6 papirforme eller brug muffinforme af silikone. Tryk dejen ud i bunden af formene, og stil formene i køleskabet, imens du tilbereder fyldet.

Blend udblødte cashewnødder, æblemos, kokosolie, ahornsirup og vaniljepulver sammen i en blender eller foodprocessor, indtil du har en fuldstændig glat creme. Fordel cremen over tærtebunden i muffinformene.

Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem ud i papirtynde skiver. Kom skiverne i en skål. Drys kanel og pres citronsaft over, og vend rundt. Form nu små roser med æbleskiverne i hver muffin. Start med at rulle en skive sammen, og brug det som midten af rosen. Placér rosenblade rundt om et efter et, indtil du når kanten af muffinformen, og du har formet en rose.

Stil dine raw æblerose-tærter i køleskabet i mindst 4 timer, så de kan sætte sig inden servering.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Emma Martiny’s blog her http://www.emmamartiny.dk/