Konfekt med marcipan og chokolade | Liv Martine

Hjemmelavet konfekt – se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/konfekt/

Disse nemme konfektkugler smager himmelsk. De er fyldt med masser af smag. Vælg enten at fylde dem med salt- eller en chokoladekaramel, eller måske endda begge dele.
Farv kokoset i lige den farve du ønsker, og få lige det udtryk du ønsker.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift – 30 stks.

Ingredienser:
Salt- og chokolade karamel
2.5 dl. fløde
125 g. sukker
60 g. glukosesirup
2 tsk. flag salt
50 g. mørk chokolade

Kokos pynt
100 g. kokosmel
Rød pastafarve
Grøn pastafarve

Marcipan
300 g. Marcipan

Chokolade overtræk
100 g. mørk chokolade

Sådan gør du:
Salt- og chokoladekaramel
Kog fløde, sukker og glukosesirup op ved middel varme og rør jævnligt i massen. Det tager omkring 30-40 minutter (imens forberedes kokospynten.)

Et godt tip er, at flødekaramellen er færdig når den slipper bunden af gryden.

Kom herefter halvdelen af karamellen i en skål for sig og rør saltet heri.

Den anden halvdel, der er tilbage i gryden, hældes op i en anden skål beklædt med bagepapir, og herefter drysses den hakkede chokolade udover. Sæt begge karameller på køl, så de kan sætte sig.

Kokospynt
Kom kokosmelet i to skåle og kom en halv teskefuld pastafarve i hver skål. Ælt farven ind i kokosmelet, brug evt. handsker eller plastisk poser på hænderne, da det kan være svært at vaske af hænderne efterfølgende.

Samling
Skær eller klip karamellen i små stykker. Vej marcipanen af i 10 g. stykker. Tril karamelstykkerne ind i midten af marcipanen. Der vil være lidt flødekarameller tilovers, pak dem ind i lidt bagepapir, de smager også himmelsk uden marcipanen!

Temperer nu chokoladen. Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld det i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokoladen er smeltet i den separate skål. Hvis alt chokoladen ikke smelter kan lidt af chokoladen kommes tilbage over vandbad og hælde den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade. Rør igen indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at al chokoladen ikke smelter over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur (over 34° C) bliver den nemlig ikke blank og flot når den stivner. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen. Den optimale arbejdstemperatur er 32° C.

Hvis du har en mikroovn kan chokoladen ligeledes tempereres deri. Kom chokoladen i en plastik skål og varm chokoladen i 10 sekunder af gangen indtil chokoladen rammer en temperatur på 32 grader.
Tril marcipan kuglerne i chokoladen og herefter i henholdsvis den røde og den grønne kokospynt og så er der serveret.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Liv Martine’s YouTube https://www.youtube.com/c/livmartine