Lad Dig Ikke Narre af Førstehåndsindtrykket Når Du Handler Bil

Det er de færreste af os, der har nogen som helst form for formel uddannelse når det kommer til biler. Alligevel har vi tendens til at agere som eksperter, når vi er ude for at købe en bil. Man kan undre sig over, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre? Går vi rent faktisk rundt med illusioner om, at vi ved mere om biler, end vi reelt gør?

Svaret er hverken ja eller nej, men noget midt imellem. Ser du, hvis man spørger den gennemsnitlige dansker direkte om, hvor meget viden han har om biler, så vil du få et ærligt svar: ikke specielt meget. Men spørger du den samme dansker om, hvor god eller dårlig han eller hun selv mener at være til at vælge den rigtige bil til deres behov, så vil du se at de fleste mener de kan gøre det fantastisk stykke arbejde. Hvordan kan man rende rundt og tro, at man kan være en ekspert i at vælge biler, når man samtidig ved at man på ingen måde er ekspert i biler helt generelt? Jo ser du, det hele ender ud i mavefornemmelsen. Det er helt naturligt at rende rundt med en følelse af, at vores intuition er en god og troværdig guide til en helt masse ting. Det er desværre bare ikke tilfældet.

Hvis du tager ud og kigger på en brugt nissan for eksempel, så vil du lynhurtigt danne dig et indtryk af bilen, første gang du kigger på den. Det er nu engang bare sådan vi mennesker er indrettet: det har fra naturens side været vigtigt, at vi hurtigt kunne danne os et indtryk af ting, så vi kunne reagere lynhurtigt. Hvis man bruger for meget tid ude på savannen i urgammel tid, på at vurdere om det nu også er en tiger man kan høre, jamen så risikerer man at blive spist før man er nået frem til en konklusion. Så vores evne til at danne hurtige konklusioner og lytte til denne intuition, er noget der har været livsvigtigt før i tiden. Nu om dage, hvor risikoen for at støde på en tiger ikke er specielt stor, så gør intuitionen dog ofte mere skade end gavn. Dit førstehåndsindtryk af en ny bil, er eksempelvis ikke noget der er specielt brugbart når det kommer til at vurdere, om det er den rigtige bil for dig.

Hvis penge ikke var et problem, ville alle og enhver vælge noget fra Mercedes GLA Klasse, fordi det er biler der altid gør et helt fantastisk førstehåndsindtryk. Men hvis budgettet ikke rækker dertil, så bliver det pludseligt mere besværligt, og så er der ingen grund til at gøre det sværere for os selv, end det reelt er. Drop intuitionen, og gå i stedet systematisk til værks.

Previous articleEksperterne Vil Ikke Tie Længere: Luksus Biler er Mere end Bare Klasse
Next articleSådan Skærer du Ned På De Sociale Medier