Læs for dine børn – og lad dem læse selv

Hvis der er noget, som kan give hyggestunder for børn og voksne, så er det højtlæsning. At hive en god bog frem og sætte sig i sofaen med sit barn og dykke ned i eventyrets verden, det er vel nok noget af det hyggeligste. Der opstår et nærvær imellem barnet og den voksne, som er helt unikt. Man er sammen med i en historie, og man oplever eventyret med hinanden. Det er en måde at være sammen med sit barn på, som er utroligt givende for begge parter.

Der findes et hav af gode børnebøger i butikkerne. Virkelig gode børnebøger, som man kan lære af og glædes ved, grine af og gå på opdagelse i. Der findes børnebøger til alle aldersgrupper. Både for de helt små og for dem, der er startet i skole, men som stadig elsker at få læst højt af mor eller far. Og så findes der børnebøger, som børnene selv kan læse, når de har lært det i skolen. Og så kan styrke deres læsefærdigheder og udvikle dem på mange måder.

En sjov og følsom verden

Noget af det, der gør børnebøger så fantastiske er, at de kan lege med barnets fantasi og forestillingsevne. De kan pirre barnets nysgerrighed og fylde barnet med læring. Den åbenhed, et barn har, er en unik mulighed for fortælleren til at skabe nye rum og verdener i deres hoveder, hvor alt muligt kan ske. Ja, ikke bare alt muligt, men faktisk kan også det umulige ske i børnebøger.

Det er store øjeblikke, der venter det barn, som åbner en god bog. Om det er mor eller far, der læser eller barnet selv, så er det et nyt univers, der åbner sig med begyndelsen på en god bog. Børn får næring til fantasien med børnebøger, men også læring og erfaring. For man kan lære meget af at læse bøger.

Fordybelsens ro

Et barn, der sidder fordybet i en god bog, er et barn i ro. Det er sundt for os alle at komme ned i gear en gang imellem. Med en god bog i hænderne.

Previous article3 gode grunde til at anskaffe sig et løbehjul
Next articleVælg farver, når du skal male