Lagkage med chokoladecreme | Liv Martine

Lagkage med chokoladecreme – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/lagkage-med-chokoladecreme/

Disse skønne lækre og luftige lagekager er lige til at gå til. Lav den med eller uden citron, alt efter om du er til det hele søde eller det let syrlige. De luftige lagekagebunde sammen med den fløjlsbløde hvidechokoladecreme er umulig at stå for.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 15-18 personer

Ingredienser:
Lagkagebunde:
6 æg
450 g sukker
2 vaniljestænger
2 dl sødmælk
90 g smør
375 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Sur citron creme/sød chokoladecreme:
5 dl fløde
150 g hvid chokolade
3 blade husblas
3 citroner (undlad ved den søde chokoladecreme)

Smørcreme med citron
350 g stuetempereret smør
500 g flormelis
1 spsk. citronsaft
Rød pastafarve
Blå pastafarve

Chokoladepynt
300 g. mørk chokolade

Sådan gør du:
Lagkagebunde:
1. Tænd ovnen på 160 grader (traditionel varme).
2. Pisk æg, sukker og vaniljen sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, pisk i ca. 5-10 minutter.
3. Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og sigt det ned i massen og vend forsigtigt.
4. Varm smør og mælk op til lillefinger temperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen og hæld det i din springform. Kom ikke bage-spray eller andet fedtstof langs kanterne på springformen.
5. Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.

Creme:
1. Kom husblas i koldt vand
2. Varm fløden op til lige under kogepunktet
3. Hak den hvide chokolade
4. Smelt chokolade ved at hælde fløden over af tre omgange.
5. Smelt herefter husblassen deri, og tilsæt citronskal hvis du vil have den sure udgave.
6. Kom den herefter i en frysepose og kom den på frys i 30-40 minutter.

Smørcreme:
1. Ingredienser til smørcremen piskes sammen til det er luftigt.
2. Del cremen i 3 dele.
3. Kom smørcremen i tre separate sprøjteposer.

Chokoladepynt
1. Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld det i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur.
2. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad.
3. Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt.
4. Gentag processen indtil alt den hakkede chokoladen er smeltet i den separate skål.
5. Hvis alt chokoladen ikke smelter kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad og hælde den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade.
6. Rør igen indtil det hele er smeltet.
7. Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur (over 32° C) bliver den nemlig ikke blank og flot når den stivner.
8. Hvis du skal lave Trump kagen skal du blot hælde den tempereret chokolade ned i din firkantet silikoneform så du får chokolade mursten.
9. Hvis du skal lave Hillary kagen skal du tage et stykke bagepapir og tegne kvinde tegnet med chokolade i forskellige størrelser.

Samling af kagen:
1. Del din bund i tre lige store bunde
2. Pisk den kolde creme op så den bliver stiv, men pas på med ikke at piske for meget, da den ellers vil skille.
3. Tag først en bund, så kom creme på bunden, kom anden bund på, creme igen og til sidst den sidste bund på. Smør herefter kagen op med smørcreme i de amerikanske farver og sæt de udstukket stjerner på i hvid fondant.
4. Byg herefter muren på toppen hvis du laver en Trump kage, eller sæt kvindetegnene på Hillary kagen. Når du laver muren skal du første ligge mursten af chokolade hvorefter du bruger enten smørcreme eller citron creme som ”mørtel”.
5. Pynt den gerne med små amerikanske flag eller flag der symboliserer republikanerne eller demokraterne i rød eller blå.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Liv Martine’s YouTube https://www.youtube.com/c/livmartine