Lammekølle med grøntsagsmos | GASTROmad

Lammekølle med grønt – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/lammekoelle-med-groentsagsmos

Lige siden jeg købte mit første hele Vadehavs lam kan jeg nærmest ikke få nok af dem. Jeg tilbereder dem både traditionelt, men også på nye og eksperimenterende måder. Lam smager altså bare himmelsk. BASTA, ikke noget med uld. Ærlig talt, hvem har også spist en uld trøje?

Se tips og tricks film her https://youtu.be/9MtWY3QH_5o

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:
1 lammekølle
4 kviste frisk rosmarin
2 – 4 spsk. Dijonsennep
2 spsk. Honning
1½ dl. rasp eller daggammelt brød
½ dl. revet vesterhavsost eller lignende ost
1 flaske stout eller porter f.eks. Fanø Julebryg.
6 Gulerødder
1 hel Knoldselleri
6 hele Pastinak
4 kartofler
Smør
Mælk
Salt og peber

Sådan gør du:
Rids lammekøllen på fedtsiden.
Hak den friske rosmarin, som blandes sammen med det daggamle brød eller raspen. Rør dijonsennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Riv Vesterhavsosten.
Smør dernæst sennepsblandingen ud på lammekronen, hvorefter crusten dryssen over, og til sidst Vesterhavsosten.
Placer lammekøllen i et fad og hæld øllen ud i bunden af fadet.
Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter eller indtil den har en kernetemperatur på 63 grader for rosa.

Skræl grøntsagerne, som skæres i grove tern. Kog dem møre i masser af vand i ca. 20 minutter.
Mos grøntsagerne og vend 2 spsk. smør. Tilsæt yderligere ca. 1 dl. mælk. Smag til med salt og peber.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://gastromad.dk/