Moules frites – muslinger med pommes frites | GASTROmad

Moules frites opskrift – Se den her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/moules-frites/

Moules frites er altid en sikker vinder, når jeg er i tvivl om, hvad jeg
skal bestille på en restaurant. Det samme er næsten gældende her
hjemme. Jeg er totalt vild med denne ret, og har desuden ikke tal på alle de gange jeg har tilberedt den. Det kan skyldes, at jeg er opvokset
med muslinger vendt i hvidløg og serveret på toast med ost på toppen.

Se tips og tricks film her https://youtu.be/0HnMCxVATzo

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:
2 kg. friske blåmuslinger
2 gulerødder
1 hel frisk fennikel
1 porre
4 fed Hvidløg
1 – 2 løg
2 dl. hvidvin
2 dl. fløde 38%
Frisk timian
Olivenolie
1 pose bagekartofler
1 flaske olivenolie
Havsalt

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i pommes frites stænger. Kog dem al dente, ca. 5 – 10 minutter i masser af vand, uden salt.
Hæld vandet fra og køl dem af. Vend dem dernæst i olivenolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Drys dem med salt.

Rens blåmuslingerne og kasser de døde.
Skræl gulerødderne, som skæres i tern. Fennikelen skæres i tern. Top og bund af porren skæres af, som dernæst skæres i skiver.
Skræl løg og hvidløg som skæres i små tern.

Hæld olie i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne som svitses i 2 – 4 minutter.

Hæld hvidvinen i sammen med timiankviste. Lad det koge op i 1 minut, og tilsæt blåmuslingerne.

Læg låg på gryden, og lad dem dampe færdig i 5 minutter eller indtil de er åbne. Ryst gryden ind i mellem.
Tilsæt fløden og lad det koge op

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://gastromad.dk/