Lækker Pæretærte med marcipan. Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/paeretaerte-med-marcipan-og-chokoladeskum/
Du kender sikkert den franske dessert ”Pærer Belle Helene”, der består af kogte pærer med chokolade-sauce og vanilje is, pyntet med hakkede mandler. Den er god, og derfor har jeg lavet en pæretærte-udgave af den – glæd dig til en saftig mazarinbund, pocherede pærer med vanilje og cremet chokoladeskum på toppen. Den lækre pæretærte med chokoladeskum er blevet en dessert-favorit her hjemme.
Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1
Opskrift – 6-8 personer
Ingredienser:
Marzarintærte
120 g marcipan
100 g sukker
120 g blødt smør
2 æg
40 g mel
Chokoladeskum:
3 dl fløde
70 g mørk chokolade
1 vaniljestang
220 g sukker
4,5 dl vand
3 pærer
Saft af en økologisk citron
Sådan gør du:
Mazarintærte:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Pisk blødt smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål.
Pisk æg i.
Rør til sidst mel i dejen.
Kom dejen i en form (16 cm) foret med bagepapir eller smurt/sprayet med fedtstof.
Bag mazarinkagen i ca. 35-40 min ved 175 grader alm. ovn.
Chokoladeskum:
Varm fløden op til kogepunktet – rør chokoladen i. Lad gryden stå på kogepladen ved svag varme, indtil fløden og chokoladen er godt blandet sammen – rør i hele tiden.
Sæt chokoladefløden i køleskabet i mindst to timer.
Pisk chokoladefløden til let skum – pas på, du ikke pisker for meget!
Kog vand, sukker, vaniljekorn + stang og citronsaft op i en gryde.
Skræl pærerne og kom dem i sukkerlagen.
Kog pærerne møre i lagen – ca. 25 minutter.
Lad pærerne ligge i lagen, til de er helt kolde.
Sådan laver du pæretærten:
Halver de porcherede pærer – fjern kærnerne. Læg de halve pærer på den kolde mazarinbund. Fordel let pisket chokoladeskum over pærerne. Pynt kagen med hvide chokoladespåner og sølvstøv.
Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://cutecarbs.com/