Panang karry med oksekød og ris | Foodfanatic

Kødstrimler med panang karry – Se opskriften her: http://www.migogminmad.dk/opskrift/panang-karry-med-oksekoed-og-ris/

Panang karry er uden tvivl min favorit blandt alle de karryer, jeg til dato har sat til livs. Ulig andre karryer, benyttes der her tørrede chilipebere, som skal udblødes i vand inden brug. Du kan bruge skært kød i den hurtige version eller mere utraditionelle udskæringer som eksempelvis shortribs, hvis du har tålmodighed til at lade kødet simre i et par timer.

Panang karry – Se tips og tricks film her https://youtu.be/ca9sQz4tBCo

Ris – Se tips og tricks film her https://www.youtube.com/watch?v=tyCblHXCx88

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 2 personer:

Ingredienser:
250 g oksekød
6 limeblade
100 g grønne bønner
2-3 spsk panang karrypasta
400 ml kokosmælk og evt. lidt vand
1-2 tsk. sukker
1 spsk. fiskesauce
smagsneutral olie til stegning
1 chilipeber

Skær kødet i tynde skiver og limeblade i strimler – kassér stænglen i midten. Skær enderne af bønnerne og skær i mindre stykker.

Sautér karrypastaen i olie i en wok eller gryde og tilsæt derefter kødet.
Brun grundigt på alle sider og tilsæt kokosmælk (gem en smule af den fede del til pynt), limeblade (gem også lidt til pynt), sukker og fiskesauce. Bring i kog og lad det simre stille og roligt til kødet er mørt. Lad de grønne bønner simre med de sidste 5 minutter. Simretiden afhænger af den udskæringen man har brugt. Bliver saucen for tyk, kan man tilsætte en smule vand. Smag til med ekstra fiskesauce og sukker hvis nødvendigt og pynt med kokosmælk, chili og limeblade i strimler.

Servér med jasminris.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.foodfanatic.dk/