Quesadilla med chorizo og rejer | Gastromand

Quesadilla med chorizo og rejer – Se opskriften her: http://www.migogminmad.dk/opskrift/chilicheese-bacondip

Den spanske udgave af verdens bedste morgenmad, som ovenikøbet kan kurere selv de værste tømmermænd. Den røgede guacamole gør, at det hele samles som en absolut awesome ret. Men du må ikke lade dig begrænse af at spise den til morgenmad – det er nemlig bare her, du øver dig – i virkeligheden er det også den ultimative SuperBowl ret!

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 8 personer

Ingredienser:
Quesadillas:
4 store tortillas
250 g chorizo pølse i tynde skiver
2 fed hvidløg, presset
200 gr tigerrejer, pillede (husk at fjerne tarmen)
Salt og friskkværnet sort peber
Saften fra ½ lime
125 gr revet cheddar
125 gr frisk mozzarellaost
½ bundt hakket koriander

Røget Guacamole:
1 lille rødløg, groft hakket
1 fed hvidløg, presset
1½ tsk groft salt
3 modne avocadoer
1 spsk limesaft
1 tsk chipotle-sauce (eller efter smag)
2 spsk creme fraiche

Sådan gør du:
Quesadillas:
Varm en pande op (2/3 af max blus) og steg chorizoen i et par minutter, til de er let sprøde i overfladen.

Fjern chorizoen og tilsæt hvidløget. Rist det et øjeblik og tilsæt rejerne samt lidt salt og peber og limesaft.

Steg i et par minutter (husk at de ikke skal steges færdige på panden).
Lad rejerne køle lidt af og hak dem meget groft.

Smid en tortilla på panden og fordel ¼ af osten ovenpå.

Steg i et minuts tid og læg halvdelen af chorizoen og rejerne oven på osten. Drys endnu en ¼ ost ovenpå, og afslut med en tortilla.

Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.

Vend quesadillaen når det er muligt og steg på den anden side, til den er sprød.

Skær den ud i passende trekanter, drys koriander over og servér med guacamolen.

Røget Guacamole:
Knus løg, hvidløg og salt til en jævn pasta i en morter.

Mos avocadoen til den ønskede ”chunkiness” et piskeris skulle gøre tricket.

Tilsæt løg-puréen, limesaften og chipotle saucen.

Smag til med salt, limesaft og chipotle.

Serveres straks eller dækkes til med husholdningsfilm (lægges på guacamolens overflade for at undgå oxidering)

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://gastromand.dk/