Realisme i Paintball – Er Det Pengene Værd?

Da jeg var ung, og kastede mig over Paintball, gjorde vi det primært for adrenalin-suset. Vi havde købt paintball geværer hjem fra Tyskland, og var mere interesserede i at gøre en god handel en på hvor realistiske de så ud. Derefter iklædte vi os et par tykke bukser og en hjemmestrikker bluse, hvorefter vi trak i vores regntøj på. Vi lignede på ingen måde soldater, men i vores hoveder var vi stadig i krig!

Mange mennesker overvejer at investere i de realistiske paintball våben der er på markedet nu om dage. Det har sandsynligvis noget at gøre med en hæftige reklame vi har set de seneste år. I 2007 var det granat-kastere der var moderne. I 2008 var det så sniper-rifler der for alvor blev reklameret for. 2009 var sæsonen hvor kammouflage-tøj begyndte at vinde frem. Og nu er det så de realtisike paintball våben – og særligt pistolerne – der vinder frem.

Selvfølgelig fungerer en realistisk paintball pistol ligeså godt som ethvert andet paintball skydevåben. Imidlertid koster de en pæn sjat flere penge. Producenten skal ofte betale royalties til de rigtige våben-producenter, og skal have en mere avanceret produktion sat op. Hvis det viser sig at realistiske paintball våben bare er endnu en mode-dille, så vil det være surt at kigge tilbage på hvor meget andet man kunne have fået for pengene.

For at være ærlig, ville jeg i før i tiden have anbefalet, at du ikke hoppede med på moden. Med undtagelse af kammouflage-tøjet, som faktisk var et godt skridt i retning af at gøre paintball mere sikkert for deltagerne, leverede næsten alle de tidligere mode-fænomener lidt eller ingenting til paintball samfundet. Alligevel sprang folk i med begge ben, år efter år! Men lige med realistiske våben, kunne det faktisk godt se ud som om det er kommet for at blive. Stort set alle deltagere ser ud til at støtte fænomenet, og det er blevet standarden når det kommer til konkurrencer. Butikker so Paintball Århus har ofte udsolgt af de realistiske våben, og folk vil hellere vente end at købe den ”gamle” slags. Det ser altså ud til, at den øgede realisme er noget folk er villige til at betale for – både nu og fremover.

Realistiske paintball pistoler er som regel også bygget rigtigt godt, og tilføjer en ekstra dimension til den ”krig” folk fører. Real Action Paintball synes at have været i stand til at give Paintball et ekstra skub, og gøre flere mennesker opmærksomme på at det er en ganske seriøs sport.

Paintball-samfundet er glade for disse typer skydevåben, og alligevel er vi langt fra de eneste der velkommer realismen. Både politiet og de militære tjenester har set fordele i de realistiske paintball våben, og bruger dem til mange interne formål. Det handler selvfølgelig om semi-realistisk træning, men også forskning i ikke-dødelige våben til at stoppe voldelige demonstrationer og lignende.

Previous articleSådan får din boremaskine længere batteritid
Next articleSpil dig til det gode liv