Rødspætte med kartofler og beurre blanc sauce | GASTROmad

Rødspætte med kartofler – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/roedspaettefilet-med-kartofler-og-beurre-blanc-sauce/

Selv om et par panerede spætter egentlig ikke er noget særligt, må jeg indrømme, at når de vendes i Pankorasp og får selskab af en beurre blanc sauce sker der smagsmæssigt magiske ting. Så er en fisk til 300 kr. ikke nødvendigt, når en spætte sidder lige i skabet.

Se tips og tricks film her https://youtu.be/KfqW_5sAAn8

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:
4 hele rødspætter
2 dl. mel
2 æg
1/4 dl mælk
4 – 6 dl. pankorasp
1 pose små kartofler
1 glas hele kapers
2½ dl. tør hvidvin
2 dl. Fiskefond skal være en fra en fiskehandler/slagter.
1 skalotteløg
1 pakke smør

Sådan gør du:
Fileter rødspætterne, eller lad fiskehandleren gøre det.
Drys rødspættefileterne med lidt salt på begge sider 30 minutter inden tilberedning.

Rengør kartoflerne, men lad skrællen side.
Kog kartoflerne møre i 15 minutter i rigeligt vand og salt.

Hak skalotteløget fint som kommes i en gryde med ca. 2½ dl. hvidvin og 2 dl. fiskefond, som koges ned til der er 1 dl. tilbage, si skalotteløgene fra. Kog saucen op igen, og tilsæt nu det kolde smør lidt af gangen i mindre tern, mens der piskes.

Tag dernæst gryden af varmen, tilsæt 1- 2 spsk. kapers og smag til med salt og peber. Hæld melet op i en et fad eller en stor tallerken, gør det samme med pankoraspen.

Pisk æg og mælk sammen.
Vend rødspættefileterne i mel, dernæst æg og mælk og til sidst pankorasp. Steg med sprøde på en pande ved middel varme i smørret. Ca. 3 minutter på hver siden.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://gastromad.dk/