Sådan Beskytter Jeg min Sarte Hud i Disse Tider

Jeg har altid haft den udfordring, at mine hænder meget let tørrer ud, og derfor begynder at klø og få revner. Det er ikke særligt behageligt, men det er nu heller ikke som sådan direkte farligt. Det er blot en lille form for irritation, som jeg helst ville være fri for. Det er selvfølgeligt noget der har farvet min adfærd igennem årene, da jeg så vidt muligt har forsøgt at undgå ting, der får min sarte hud til at reagere. Det er faktisk gået så godt, at jeg knap nok har tænkt på min hud, i de sidste par år. Men så kom corona-virussen.

Det er ikke en virus der direkte har noget med huden at gøre. Hvis det var tilfældet, så ville min eneste bekymring jo nok være, at undgå at blive smittet. Men det er ikke virussen der er mit nuværende problem: det er de ting, vi er nødt til at gøre, for at mindske vores risiko for at blive smittede. Hvis man lytter til alle eksperterne i fjernsynet, så er der jo massevis af gode råd til, hvordan vi undgår at blive syge. Et af disse råd er, at vaske hænderne hyppigt, og desinficere dem flere gange dagligt.

Det er gode råd, og jeg er så absolut sikker på, at de virker. Min udfordring er imidlertid, at hyppig håndvask og brug af håndsprit ikke er noget, min sarte hud er særligt glad for. Mine hænder bliver lynhurtigt udtørrede, og så begynder det som sagt at klø. Jeg har efterhånden udviklet en rimelig god mængde selvkontrol, men når det klør i flere timer om dagen, så render jeg altså af og til med at kradse lidt i huden. Dette gør ikke ligefrem problemet bedre: tværtimod får jeg let sår på hænderne, som så også går ind og er generende.

Tør og revnet hud er ikke bare ubehagelige ting, at have på sine hænder: de øger også risikoen for, at jeg bliver smittet af at røre ved en inficeret overflade. Huden er nemlig normalt en beskyttende barriere, der sikrer at der ikke slipper noget skidt ind i kroppen. Denne naturlige beskyttelse kan jeg ikke nyde fuldt gavn af, når mine hænder er udtørrede og revnede. Men hvis jeg stopper med den hyppige håndvask og desinficering, så har jeg jo også øget risiko – så hvad gør jeg?!

Det virkede som en umulig problemstilling, men jeg fandt faktisk frem til en løsning, der virker ganske godt. Først fandt jeg ud af, at Gel Hånddesinfektion ofte er formuleret på en sådan måde, at det ikke udtørrer huden, så jeg begyndte at bruge gel. Derefter opdagede jeg, at der er mange slags håndsæbe, der har indbygget fugtighedscreme, så dem købe jeg selvfølgeligt til mit eget badeværelse. Sidst, men ikke mindst, så har jeg altid en omgang håndcreme på mig nu, som jeg påfører med jævne mellemrum.

Previous articleFind de rigtige dame støvler til hverdagen
Next articleSkil dig ud fra gruppen