Sådan Får du Kærligheden til at Boble på Valentinsdag – Med Champagne!

Hvis du planlægger en romantisk date med kæresten på valentinsdag, så virker champagne som et oplagt valg når det kommer til vinen. Men hvorfor egentligt – hvad er det der gør, at champagne og romantik hænger så tæt sammen?

De to ting har faktisk gået hånd i hånd i flere hundrede år. For to hundrede år siden benyttede franske poeter åbningen af champagnen som en stærk metafor for det erotiske. Før det, var champagne og forførelsens kunst også knyttet tæt sammen, og der går endda rygter om at de tidlige franske champagne-glas fra den tid var designet med stærk inspiration i de kvindelige bryster. Der er stadig et vist hint af dette i de moderne champagneglas som vi kender dem i dag.

Champagne har en nærmest magisk egenskab til at få os i godt humør, gøre os mere veltalende (eller i hvert fald frit-talende) og undgå at overtænke tingene. Dette har i høj grad noget at gøre med boblerne i vinene. Et normalt glas vin skal ned i maven før det langsomt begynder at blive optaget, hvorimod en champagne som Dom Perignon kan optages i det øjeblik den rammer tungen – boblerne springer, fordeles ud i munden og optages allerede her.

Champagne er også den eneste vin der involverer alle dine sanser. Når en flaske Spiegelau er hældt op i glasset, kan du se boblernes rejse igennem den gyldne dryk, fra bunden af glasset og op til toppen. Du kan dufte den rige aroma, og smage den søde smag. Den kolde følelse af champagne-glasset i hånden. Hvis du løfter glasset op til øret kan du endda høre boblerne springe. Alle sanserne er altså involveret på aldelses sensuel og erotisk vis.

Så champagnen giver sig selv på Valentins Dag. Men hvad spiser man til den? Det er faktisk ganske simpelt: jodbær og chokolade. Ikke blot er dette en favorit hos kvinderne, det er også videnskabeligt bevist at denne kombination er helt perfekt. Chokolade indeholder ting der øger mængden af dopamin i hjernen og gør os gladere. Jodbærene sødme passer pefekt til både vinens surhed og den lette bitterhed fra chokoladen, og giver endnu et spark til sanserne. Hvis du er virkelig glad for jordbær, så overvej en rosé champagne: for nogle bliver det for meget, men for andre er det helt perfekt. Den lyserøde farve gør det desuden endnu mere romantisk.

Romantik handler selvfølgelig om helhedsoplevelsen. En flaske champagne på en klam bodega fyldt med røg er ikke specielt lækkert. Sørg derfor for, at den serveres i rolige omgivelser. Noget stille musik, noget smukt at hvile øjnene på (ud ove hinanden) og så skal champagnen selvfølgeligt serveres i en spand med is. Spis let – det er svært at nyde champagnen hvis maven er fyldt til bristepunktet. God vind med Valentins Dag, og nyd champagnen!