Sådan Fungerer Rekrutteringsbureauernes Executive Search

Executive search er en rekrutteringstjeneste, der bruges til at finde gode kandidater til lederstillinger i forskellige organisationer. Ledere er påkrævet i alle organisationer fra lavt til højt niveau, og ofte i flere afdelinger. Virksomheder, der har brug for ledere, kan enten finde og ansætte dem direkte, eller de kan betale en tredjepart for at stå for ansættelse sådanne ledere for dem. Det er ikke nemt at ansætte en passende kandidat til udøvende lederstilling, især hvis du ikke har meget tid og mange kvalificerede kontakter.

Der er firmaer derude der tilbyder Executive Search. Nogle gange er det et Rekrutteringsbureau, der har det som denne service som en del af deres rekrutteringsportefølje, og andre gange er det et firma der har specialiseret sig i specifikt i at finde og ansætte ledere. Disse firmaer arbejder som en tredjepart for din virksomheds rekruttering. Der er mange fordele ved at hyre sådanne virksomheder til rekruttering. De har god erfaring med at finde og ansætte ledere, så de kan udføre opgaven for dig på kortere tid. Da du driver en virksomhed, kan det være svært at finde tilstrækkelig tid til at gennemføre jobsamtaler og udvælge den rigtige person fra alle ansøgerne. Det kan altså godt betale sig at sende opgaven videre til en specialiseret tredjepart. Ledelsens stilling i virksomheden er af stor betydning, og du har ikke råd til at risikere at ansætte en ufaglært og uegnet person til jobbet. Et rekrutteringsselskab med speciale i executive search vil sikre dig at du ansætter en perfekt leder i dit firma.

Vi vil nu diskutere arbejdet med disse virksomheder. Der er dybest set tre typer modeller for en Executive Search. De tre modeller fungerer på forskellige måder. Vi diskuterer hver model kort her under:

Retained Executive Search

I denne søgemodel ansætter dit firma et rekrutteringsbureau til at rekruttere medarbejdere eller ledende medarbejdere for dem. Gebyret, som bureauet opkræver, er normalt 30% af den rekrutterede leders årsløn, og dette betales i tre rater.

Afgrænset Executive Search

Denne søgemodel ligner den førnævne søgning, men med visse forskelle. I lighed med Retained Executive Search kræver det, at din virksomhed forudbetaler det rekrutteringsbureauet, men under forudsætning af, at gebyret refunderes i tilfælde af at bureauet ikke er i stand til at finde en passende leder til stillingen.

Kontingent

Der findes også en tredje model, der skiller sig ud fra de to førnævnte. Her modtager bureauet ikke nogen form for forudbetaling, og bliver først betalt når den nye leder er blevet ansat af din virksomhed. Her får bureauet normalt 20% af den årlige løn for den rekrutterede direktør. De modtager altid betalingen fra dit firma, og ikke fra den ansatte.

At benytte sig af Executive Search igennem Rekrutteringsbureauer er en god mulighed for alle former for virksomheder. Som direktør for en virksomhed er det vigtigt, at du gør det muligt for din virksomhed at finde det bedste talent på markedet. Det er tilrådeligt at hyre et bureau, der kan klare denne opgave for dig.

Previous articleDet Skal du Vide om Call Centre
Next articleSådan får din boremaskine længere batteritid