Sådan laver du mandelsmør | Emma Martiny

Sådan laver du skøn mandelsmør – Se hvordan du gør her: https://www.migogminmad.dk/opskrift/mandelsmoer/

Mandelsmør er stjernenemt at lave, hvis blot du har en foodprocessor af ordentlig kvalitet. Har du sådan en i køkkenet, er det bare at komme i gang, for nøddesmør – hvad end det er lavet af mandler, peanuts, cashewnødder eller noget helt fjerde – er fantastisk at have på lager.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift

Ingredienser:
ca. 200 g mandler
Salt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader. Fordel mandlerne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil de er let ristede, men ikke brune indeni. Lad de ristede mandler køle en smule af, og kom dem derefter over i en foodprocessor sammen med en smule salt. Lad maskinen køre, indtil mandlerne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende. Maskinen skal køre rimeligt længe, så skrab siderne fri for mandelsmulder fra tid til anden, og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder, som om den kæmper for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke mandlerne, jo mere flydende bliver mandelsmørret.

Skrab mandelsmørret over i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar det mørkt og køligt (evt. i køleskabet), indtil det er spist op.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Emma Martiny’s blog her http://www.emmamartiny.dk/