Store Mænd Kan Også Gå i Skjorte – Alt Hvad Du Har Brug for at Vide

En skræddersyet skjorte er et vigtigt element i en hver mands garderobe. Men er det overhovedet muligt at få andet end Sportstøj store størrelser? Ja, det kan det faktisk – en skrædder designer tøjer efter lige præcis dine mål og krav. Så hvad er der ellers at beslutte sig for, når det kommer til at få designet en skjorte? Hvad er forskellen på en formel skjorte, og en man går i til hverdag? En fin skjorte har 6 grundlæggende elementer, som vi går igennem én for én i denne artikel.

Knapper

Knapper er måske den mest karakteristiske ting, der adskiller de fine skjorte fra hverdagsskjortene. For at være en formel skjorte skal den åbne i midten og have knapper, der løber fra kraven ned til taljen. En skræddersyet formel skjorte har mindst syv knapper på forsiden, uanset størrelse. Nogle af de dyrere skjorter vil have otte knapper, men syv er det normale. Ofte vil skjorter også have knapper på kraven og, samt manchetter, selv om dette ikke er et krav.

Kraver

Et andet vigtigt træk ved mænds skjorter er kraven. Alle skjorter har en krave, men stilarten varierer. Eksempler på krave-typer er: Windsor, som har en bred spredning i kanterne og er opkaldt efter Duke of Windsor. En ret krave, der har en meget smal spredning mellem kanterne af kraven. Eller Tony, en meget formel Krave, der dækker hele halsen såvel som slipseknuden. Spørg din skrædder hvilken krave han vil anbefale på Skjorter til store mænd.

Manchetter

Manchetterne er de dele af skjorten, der dækker håndledene. Der er to hovedtyper af manchet: enkeltmanchetten, hvor manchetterne sidder over hinanden og en knap holder den ene oven på den anden, og den dobbeltmachetten – også kaldet en fransk manchet – hvor manchetens kanter trækkes ud til siden og knyttes sammen der.

Stolpelukningen

Stolpen er en funktion relateret til knapperne på den skræddersyede skjorte. Det er strimlen, der løber ned foran en mands skjorte, hvor knaphullene befinder sig. Standardbredden på en stolpe er 1,5 tommer. Den er generelt syet ret fint, for at være så usynlig som muligt, men der findes dog nogle forskellige variationer der står mere frem.

Plissé

En plissé er ikke et universelt træk ved en skræddersyet skjorte, men de fleste finere skjorter har dem. En plissé er en del af trøjen, hvor stoffet foldes tilbage over sig selv. Generelt finder du plisser på begge sider af skjortens bagside. På mindre formelle skjorter er der typisk en enkelt firkant i midten af skjortens bagsiden. Plisser findes også ofte på ærmerne lige over manchetten.

Lommer

Lommer er et andet træk ved den skræddersyede skjorte, der ikke er universelt. I nogles øjne har formelle skjorter slet ikke lommer overhovedet. En enkelt lomme på venstre side af skjorten er dog ganske almindeligt mange steder, særligt i USA. Man kan eventuelt have denne lomme syet sammen, så den er lukket – det fjerner den praktisk anvendelse, men gør skjorten flad og flot at se på.

Previous articleSådan Finder du De Helt Rigtige Lokaler til din Virksomhed
Next articleDet Skal du Vide om Call Centre