Svenske kødboller med kartoffelmos | Frk. Kræsen

Kødboller med kartoffelmos – Se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/svenske-koedboller-med-kartoffelmos/

Det bliver ikke mere svensk end köttbullar. Jeg troede i lang tid, jeg kunne opfinde den dybe kødbulletallerken, men efter mange forsøg måtte jeg opgive og indrømme, at min mors opskrift på kødboller simpelthen er den bedste. De her köttbullar er i hvert fald de bedste, jeg både har lavet og smagt.

Se tips og tricks film her https://youtu.be/fH6MHDXWAYM

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift – ca. 25 stk.

Ingredienser:
400 g hakket svin- og oksekød
0,5 dl rasp
1 dl mælk
1,5 tsk. salt
1 nip peber
0,5 løg
1 æg
3 spsk. smør
1 bundt frisk persille

Sådan gør du:
Bland rasp og mælk sammen og lad det stå i 10 minutter.

Bland fars og salt og tilsæt peber. Hak eller riv løget og persillen fint og tilsæt det i farsen.

Bland derefter forsigtigt rasp/mælk-blandingen og æg i farsen. Farsen skal ikke arbejdes med mere end nødvendigt.

Form små kødboller med hænderne, cirka 4 cm i diameter, og brug evt. et glas koldt vand til at dyppe hænderne i, hvis farsen er klistret og for svær at forme.

Læg kødbollerne på en bageplade med bagepapir og ”bag” dem i ovnen i 5 minutter ved 250 grader. Vend kødbollerne i ovnen ved hjælp af to skeer og bag i yderligere 5 minutter ved 250 grader. Afslut med at stege kødbollerne i smør eller olie på en pande så de får farve og stegeskorpe.

Links:
Følg os på facebook hhttps://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg bloggen http://www.frokenkraesen.com/