Tærte med kylling, chorizopølse og søde kartofler | Emma Martiny

Mexico-tærte med bund af søde kartofler- se opskriften her:
http://www.migogminmad.dk/opskrift/taerte-med-kylling-chorizopoelse-og-soede-kartofler/

Denne tærte er vaskeægte comfort food, lunende hygge-hyggemad, der er perfekt, når det er blæsende dage og når appetitten er ekstra stor. Den består af et saftigt mexicansk inspireret indre af pulled chicken og chorizo, en bund af sprød, revet sød kartoffel og et låg af smeltet ost. Dét er altså noget, der rykker, og jeg har fået mange tilbagemeldinger fra læsere og veninder, der beskriver, hvordan tærten har startet et lysshow i deres kærestes øjne.

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift | http://www.youtube.com/c/migogminmaddk?sub_confirmation=1

Opskrift – 4 personer

Ingredienser:
Fyld:
350 g kyllingefilet
100 g chorizopølse
2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk. paprika (gerne røget)
2 tsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager eller ½ tsk. chilipulver
1 dåse hakkede tomater
140 g. tomatpuré
2 spsk. hvidvinseddikke
Salt og friskkværnet peber
100 g revet ost (mozzarella og/eller cheddar)

Bund:
300 g skrællet sød kartoffel
2 æg (str. M/L)
3 spsk. mel
½ tsk. salt

Sådan gør du:
Start med tærtefyldet.
Skær chorizopølsen i tynde skiver og rist i bunden af en gryde til fedtet begynder at smelte. Hak løg, pres hvidløg og tilsæt det til gryden.

Tilsæt krydderier og vend rundt. Rist til løgene er gennemsigtige.
Placér kyllingefileterne i gryden og hæld hakkede tomater og tomatpuré over.
Læg låg på gryden og lad simre 30 min, indtil kyllingen er helt mør.

Tænd ovnen på 175 grader og fortsæt med bunden.
Riv den skrællede søde kartoffel på den grove side af et rivejern, og kom det i en skål. Tilsæt æg, mel og salt – rør det hele godt sammen til en klistret masse.

Smør en springform med en diameter på ca. 25 cm. med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele den søde kartoffelmasse i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag. Sæt formen i ovnen i 20-30 min. indtil bunden er fast og gylden.

Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
Fyld grydens indhold i den bagte tærteform, drys med revet ost, og sæt tilbage i ovnen igen i 15 minutter (eller indtil osten er gylden).

Lad tærten hvile i 5 min inden servering – gerne med en grøn salat til.

Links:
Følg os på facebook https://www.facebook.com/migogminmad/
Følg os på instagram https://www.instagram.com/migogminmad.dk
Følg Emma Martiny’s blog her http://www.emmamartiny.dk/